HILLEGOM – Strak en toch speels. De calla is een verrassend veelzijdige zomerbloeier waarmee je tuin, terras en balkon snel een bijzondere uitstraling krijgt. Calla -Zantedeschia- is een wonderlijke verschijning met haar gestileerde bloemen: modern, strak en tegelijkertijd ook speels. Geen alledaagse bol-op-pot, maar een echte blikvanger.
Kies een paar soorten in een of twee sprekende kleuren voor een krachtig, eigentijds effect en laat de zon maar schijnen.

calla

Calla

Het kleurenpalet van Calla gaat van zuiver wit tot diep donkerpaars dat neigt naar zwart. Daartussenin bevinden zich de kleuren van een zinderende zomer: van heldergeel tot alle kleuren van een schitterende zonsondergang. Denk aan dieporanje, donkerrood en zelfs zuurstokroze. Hoe mooi is het als twee van deze zonnige kleuren in een bloem samenkomen? Dat kan echt, bijvoorbeeld geel met een zweempje oranje. Waanzinnig zomers!

 

calla

calla

 

Blad

De bloemen van de Calla trekken zoveel aandacht dat je het blad bijna over het hoofd ziet. Dat zou jammer zijn, want sommige calla’s hebben bijzonder gespikkeld blad. Alsof iemand er met een witte verfkwast nonchalant overheen gespetterd heeft.

 

Rijke bloei

Calla is een fijne plant voor op je terras en balkon, maar in de volle grond doet ze het ook. Geef de plant regelmatig water en om de twee weken plantenvoeding, voor een rijke bloei. Op een plek met halfschaduw krijg je de meeste bloemen. Kies voor potten met een gat in de bodem, dan kan overtollig regen- en gietwater makkelijk weglopen.

 

calla

Weetjes

  • Wat wij zien als de bloem van Calla is eigenlijk een fraai gekleurd schutblad. De echte, piepkleine bloemetjes zitten op de aar die in het schutblad verborgen zit. Kijk maar eens goed.

  • De plant komt oorspronkelijk uit Zuid-Afrika. Daar groeien ze op plekken waar ze zowel natte als droge periodes voor hun kiezen krijgen. Dat verklaart waarom het zo’n sterke plant is.

  • Wil je graag een bloem plukken voor in een vaasje, snijd de steel dan niet af maar trek de bloemsteel voorzichtig uit de plant.

Credits iBulb