BAARLO – Vanaf eind juni breekt de kersenoogst aan en kunnen we genieten van dit fruit van eigen bodem. Voor veel particulieren altijd weer een uitje waarnaar is uitgekeken. Dit jaar is het pukken nog leuker met de primeur van Boomkwekerij Fleuren: de kersenapp.

kersenapp

Kersenapp

Play Store

De kersenapp is in eerste instantie ontwikkeld voor de fruitteelt en geeft de meest actuele informatie over rassen, vruchtgrootte, kleur, bloei- en pluktijden. Maar de app is ook voor de particulier beschikbaar. Gratis te downloaden en geschikt voor alle toestellen.

Ga naar de app

Kersen zijn gezond

Kersen bevatten veel vitamine A en C en het mineraal kalium. Dit mineraal werkt bloeddrukverlagend en beschermt tegen hartritmestoornissen. Ook zorgt kalium er – samen met natrium – voor dat zenuwprikkels goed geleid worden en spieren zich samentrekken. Daarnaast zit er ook bètacaroteen in kersen. Bètacaroteen is een provitamine A en wordt door het lichaam omgezet in vitamine A. Hierdoor is het belangrijk voor de weerstand en het gezichtsvermogen, maar draagt het ook bij aan gezonde botten, tanden en huid en de groei.
Voor meer informatie zie Gezondheidsnet

foto rgb stock, Kodakgold: Samuel Rosa