OEGSTGEEST – Dit voorjaar verscheen het tweede boek de Makkelijke Moestuin van Jelle Medema. De praktische gids voor moestuinbeginners. Het boek is een compleet herschreven versie van Medema’s eerste boek uit 2013.

makkelijke moestuinIn Nederland heeft Medema naam gemaakt met zijn concept de MakkelijkeMoestuin. Niet alleen via boeken, instructiefilmpjes en een site worden geïnteresseerden aan de hand meegenomen, er is ook een eigen productlijn lijn.

De vierkante moestuin

Square foot gardening
Medema’s idee is niet nieuw en dat beweert hij ook niet. Bedenker van het concept de vierkante meter moestuin is de Amerikaan Mel Bartholomew. Met zijn square foot gardening geniet hij inmiddels wereldwijd bekendheid.
Het meest in het oog springende aspect van zijn concept is niet de kleinschaligheid van de moestuin of het idee dit te doen in een bak met vakken, maar de aarde waarin geteeld wordt. Bartholomew maakte gebruik van vermiculiet. Een materiaal dat uitermate geschikt is, omdat het de aarde vochtig en luchtig houdt en bovendien een isolerend is.

De zomervakantie is traditioneel een periode waarin we meer actief zijn in de tuin. Dat geldt in het bijzonder voor het moestuinieren. Meer dan ooit. De opmars van kleinschalige eetbare tuin zet door.

[youtube id=”N5Lu-7FIj_g” width=”600″ height=”350″ autoplay=”no” api_params=”?rel=0&controls=0&showinfo=0″ class=””]

foto intro: the wealthy earth