Vrijdag 14 februari is het weer Valentijnsdag! En dat betekent natuurlijk dat er in Nederland weer flink gezocht wordt naar mooie cadeaus voor alle geliefden. Buiten alle trends en hypes om kennen Valentijnsgeschenken natuurlijk één echte traditie … het geven van een rode roos.

Greetz: Valentijnsdag tip

Rode rozen inclusief vaas €18,99

Tip van het jaar is dit mooie boeketje bestaande uit drie rode rozen van Greetz (het online platform voor persoonlijke verrassingen). Naast de rozen (vers van de veiling, en hoge kwaliteit) worden de rozen bezorgd in een mooi vaas van 25cm. Kortom een compleet cadeau, die ‘jouw Valentijn’ gelijk neer kan zetten. Handig!

Leuk bij Greetz is verder dat je een valentijnskaart mee kunt sturen uit hun uitgebreide kaartencollectie. Zo kun je kiezen uit bijna 300 verschillende kaarten, die je eventueel ook nog zelf kunt bewerken door er een liefdevolle foto op te zetten.

De rode rozen zijn verkrijgbaar bij de bloemenwinkel van Greetz voor €18,99 Uiteraard bezorgen zij ook op Valentijnsdag zelf (verzendkosten €6,95 op Valentijnsdag).

 

Koningin van de bloemen

De roos, koningin van de bloemen, is wereldwijd de meest verhandelde bloem. In de valentijnsperiode zijn dit jaar op de veiling 165 miljoen rozen verkocht. Dat is ruim 4% meer dan in 2018. De valentijnspiek bij Royal FloraHolland kwam dit jaar later op gang dan in voorgaande jaren. De laatste vijf dagen voor Valentijnsdag hebben nog gezorgd voor een flinke eindsprint.
De aanvoer van rode rozen nam met bijna 9% toe ten opzichte van vorig jaar. Andere belangrijke kleuren waren roze rozen met 7 procent meer verkocht en witte rozen met 5% minder verkocht dan vorig jaar.

Valentijnsdag zorgt in de bloemenexport jaar op jaar voor topomzetten. In 2018 werden er door Royal FloraHolland 80 miljoen rozen geëxporteerd.

Symboliek

De rode roos staat voor liefde en respect.