fbpx

Tulp Festival Amsterdam 2020 wordt kleurenspektakel

Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.

Tulp Festival Amsterdam 2020 zet de hoofdstad gedurende de hele maand april 2020 in bloei. Voor het zesde achtereenvolgende jaar geven honderdduizenden tulpen kleur aan het vroege voorjaar in de stad. Bewoners, bezoekers en bedrijven kunnen genieten van de vrolijke voorjaarsbloem op tientallen locaties in alle stadsdelen. Fleurige rijen kuipen en schalen met tulpen verlevendigen straten, pleinen, winkelcentra, bruggen en stations. Diverse parken en tuinen van musea en hotels verrassen met fraaie tulpenperken.

 

tulp-festival-2020-amsterdam

Tulp Festival 2020 Amsterdam

Tulp Festival Amsterdam 2020 verbindt de stad en nodigt uit tot een ontdekkingstocht, die elk jaar weer nieuwe verkenningen oplevert. Een informatieve gids met routekaarten geeft alle details over deelnemers, locaties en tulpensoorten. Afhankelijk van het weer komen in de loop van april de tulpen in de volle grond tot bloei.
Markante locaties zijn de tuinen van het Rijksmuseum en het Waldorf Astoria hotel, het Vondelpark met 30.000 tulpen rond het monument, de Apollolaan met 25.000 tulpen én de prachtige witte Peace-tulp voor het Hilton hotel, het Artisplein met een bonte verzameling tulpen, het Oosterpark en het Nelson Mandelapark in Zuidoost, waar de rode Bijlmertulp is geplant. Een nieuwe tulp die in april 2020 voor het eerst te zien zal zijn, betreft de AFAS-tulp. Deze zal feestelijk worden gedoopt op de Arena Boulevard.

 

tulp-festival-2020-amsterdam

Tulpen Droom

Initiatiefnemer van het Tulp Festival is Saskia Albrecht, tuinontwerper. Het is haar ambitie om met dit festival voor iedere Amsterdammer een tulp te planten. Dat zijn ruim 830.000 tulpen, een droom die ooit werkelijkheid zal worden.

Zie ook een eerder artikel op GroenVandaag over dit festival.