HILLEGOM – 6 zwierige siergrassen. Ze staan graag op een zonnige plek. En je kunt ze bijna overal bij of tussen zetten. Combineer grassen bijvoorbeeld met andere vaste bloeiende planten. Daarmee trek je volop vlinders, bijen en vogels naar je tuin. Droom je van een romantische tuin? Laat grassen dan zwieren in de border.

Dit artikel is verzorgd door IVerde.

6 zwierige siergrassen


Grassen zijn altijd in beweging. Een zuchtje wind is genoeg om ze te laten zwenken, zwieren en zwaaien. Ook ‘s winters zijn grassen prachtig om te zien: de verdorde sierlijke pluimen, een laagje rijp op het dunne blad.


Grassen zijn sterke, vaste planten. Door hun zachte, natuurlijke uitstraling laten ze zich makkelijk combineren. Voor een vriendelijke border mix je siergrassen met bloeiende vaste planten in zachte pastellen. Heb je graag veel kleur? Er zijn ook grassen met prachtig gekleurde pluimen, zoals Pennisetum ‘Red Bunny Tails’.

 

 

 

Grassen als schoonheden

Molinia caerulea – Pijpestrootje
Miscanthus sinensis – Chinees Prachtriet
Carex nigra – Zwarte Zegge
Briza media – Bevertjes
Pennisetum – Lampepoetsersgras
Cortaderia – Pampasgras

 

Pampasgras

In een zithoekje omringd met ruisende grassen beleef je de schoonheid van deze planten intens. Als je de ruimte hebt, kies dan voor hoog opgaande grassen, zoals prachtriet (Miscanthus), pijpenstrootje (Molinia) en pampasgras (Cortaderia). Zo maak je van je tuin een idyllisch hofje.

Pluktuin

Hoe romantisch is het om weelderige boeketten te plukken uit eigen tuin? Voor een romantische pluktuin combineer je de mooiste siergrassen – zoals lampenpoetsersgras (Pennisetum) en trilgras (Briza media) – met prachtige plukbloemen. Denk aan Dahlia, Lythrum en Aster. Zo blijf je plukken tot ver in de nazomer.

siergrassen
Pennisetum alopecuroides Hamein

Kijk voor meer informatie over grassen en andere vaste planten op www.perennialpower.nl.

Of op GroenVandaag
Siergrassen zetten je tuin in beweging
Bijzondere siergrassen, in de schijnwerpers

Tips

– Wintergroene siergrassen, zoals zegge (Carex), zorgen voor nog meer variatie.
– Siergrassen laten zich goed drogen – gewoon aan de lucht. Leuk om te doen en helemaal hip!
– Siergrassen plant je het beste in het voor- of najaar.