APPELTERN – De Tuinen van Appeltern is hét tuininspiratie park van Nederland. Niet alleen biedt het tuinenpark interessante informatie over tuinieren, tuinaanleg en tuintrends, het is ook een gezellig dagje uit.

Door Ben van Ooijen

Appeltern

In Appeltern zijn we iets eerder begonnen om op tijd open te kunnen gaan en ook om er alles vanaf het begin spik en span te kunnen laten uitzien. Onze tuindienst werkt jaarrond met acht mensen en moet, voordat het straks echt druk wordt, alvast een beetje vooruit werken.

Vier het voorjaar in Appeltern!

Wij geven zes kaarten weg voor gratis toegang tot De Tuinen van Appeltern.
Maak kans op twee vrijkaarten door onze Facebook-pagina te volgen. Wij zullen drie winnaars selecteren.
Lees hier voorwaarden en deel dit bericht!

De tuinen zijn geopend van 1 maart tot 26 november en met de vrijkaarten kan je gaan wanneer je wil!

 

De lentewerkjes zijn heerlijk om te doen, vooral als het zonnetje lekker gaat schijnen. De borders lichtjes doorspitten, het straatwerk reinigen, de rozen terugsnoeien, de halfverharding opharken en het gazon verticuteren en bemesten.
Het succes van een groeizame tuin begint bij de bodem. De planten vereisen voeding, water en lucht en van alles mag dit niet te weinig, maar ook niet te veel zijn. Een groentetuin wordt niet voor niets diep doorgespit. Hoe losser de grond hoe beter de water en luchthuishouding. Zaadjes kiemen dan beter en planten groeien dan sneller.

[youtube id=”ntrQc6D_Lz0″ width=”600″ height=”350″ autoplay=”no” api_params=”?rel=0&controls=0&showinfo=0″ class=””]

 

Net als mensen hebben plantgroepen naast water en lucht ook hun voorkeur voor voedingsstoffen en houdt de ene plant meer van zure en de andere meer van kalkachtige grond. Een Rododendron staat het liefst in een zure turfrijke grond, terwijl dennenbomen het beter doen op kalkrijk zand. Deze maand komen de eerste Narcissen in bloei. De Helleborus waarvan er meer dan 30 soorten in de tuinen te zien zijn, bloeien ook deze maand. Het groot hoefblad en Euphorbia bloeien zonder blad op kale stengels. De sierkersen (Prunus) kondigen overal de lente aan.

 

Openingstijden
Van 1 maart tot en met 31 oktober elke dag geopend, ook op zon- en feestdagen.
De Tuinen van Appeltern is te vinden in het groene Land van Maas en Waal, in de driehoek Oss, Nijmegen, Tiel.

Adres
De Tuinen van Appeltern
Walstraat 2a
6629 AD APPELTERN